دستور تهیه شماره 1 فلافل
- 2 پیمانه نخود
- 1 عدد پیاز رنده شده
- 4 تا5حبه سیر
- 1 عدد سیب زمینی خام خوردشده
- 1 قاشق غذاخوری آرد
- 1 تا2قاشق غذاخوری تخم گشنیز
- 1/2 قاشق مرباخوری پودر زیره
- 1/2 پیمانه نان بربری خیسانده یا پودرنان باگت
- 1 قاشق غذاخوری جعفری خورد شده
- 1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- نمک،فلفل سیاه،فلفل قرمز و زرد چوبه به مقدار لازم
- 1 قاشق غذاخوری پودر سیر
مراحل
ابتدا بمدت 48 ساعت نخود را توی آب سرد خیسوندم وچند بار آبش رو عوض کردم.بعد حتما پوست نخود رو ازش جدا میکنیم.تاثیر زیادی توی کم کردن نفخ نخود داره.بعد با چرخ گوشت نخود رو 2بار چرخ کردم.1بارم پیاز رنده شده و آب گرفته شده و سیرها وسیب زمینی خورد شده رو با نخود چرخ شده،چرخ میکنیم.
نان بربری رو داخل یمقدار آب 5دقیقهای خیسوندم تا نرم بشه.بعد آبشو بافشاردست گرفتم.از خمیر داخل نان باگت هم میتونید بجاش استفاده کنید.
همه مواد رو با نخود چرخ شده ترکیب میکنیم.وخوب مواد رو باهم مخلوط میکنیم..1ساعت مواد آماده شده رو داخل یخچال میذاریم.
داخل یه ظرف(ترجیحا کوچک و گود)چون مقدار روغن بایدزیاد باشه و شناور..روغن میریزم و شعله رو روشن میکنیم..وقتی روغن خوب داغ شد.با قالب مخصوص فلافل..قالب میزنیم وداخل روغن داغ شده شناور سرخشون میکنیم.بهمین راحتی و خوشمزگی
ابتدا یدونه رو تست کنید بندازید داخل روغن سرخ بشه.اگه مایه فلافل وا رفت یمقدار کمیآرد اضافه میکنیم به مواد.شعله اجاق متوسط باشه تاخوب پخته بشن.اگه شعله زیاد باشه فلافل زود سرخ میشه و وسطش خام میمونه.من یه مقدارشو با جعفری خورد شده مخلوط کردم و سرخشون کردم. یه مقدار کنجدم اضافه کردم
با سبزی تازه،خیار شور،گورجه و سس میل کنید...نوش جاااان
دستور تهیه شماره 2 فلافل
2 پیمانه نخود (از شب خیس کردم)
1 عدد پیاز
8 حبه سیر
3 ق غ نون سوخاری
2 ق غ پودر انبه
نمک و فلفل کمیادویه فلافل
روغن برای سرخ کردنی
مراحل
اول نخود که از شب خیس کردم دوبار چرخ کردم که نرم بشه بعد پیاز و سیر هم هم چرخ کردم
بعد کمینمک ادویه فلافل فلفل اضافه میکنیم
بعد نوش جان کنید
دستور تهیه شماره 3 فلافل
مواد مورد نیاز برای تهیه فلافل
نخود :1 کیلو
جعفری :100 گرم
پیاز :1 عدد
سیر :1 بوته
فلفل سیاه و سفید :2/3 ق
نمک :به میزان لازم
ادویه :به میزان لازم
ادویه مخصوص فلافل ( زیره ،گشنیز ، زردچوبه و ادویههای مختلف )
سس انبه :به میزان دلخواه
روغن ترجیحا کنجد :به میزان لازم
طرز تهیه فلافل
ابتدا نخودی را که از 24 ساعت قبل خیس کردیم و چند بار آب را عوض کردیم به همراه جعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن میریزیم تا باهم میکس شوند.
خمیر که آماده شد . نمک ، فلفل و ادویههای لازم رو بهش اضافه میکنیم و با قاشق مخصوص یا قالبهایی که در بازار هم موجود هستند فلافلها را قالب میزنیم.
اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمیآرد نخود چی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافلها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.
وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالای روغن میاید که آن موقعه میتوانید فلافلها را پشت و رو کنید.
دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.
بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافلها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .
فلافلهای آماده را داخل در کنار خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ میباشد.
دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به اضای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابرآب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافلها میریزیم .
نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچیها
1 - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع میتواند طعم چیشده شدی شما را بسیار دلچسپ تر کند.
2 - اگر دوست دارید فلافل تردد تری داشته باشید پیشنهاد میکنیم که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.
3 - هنگامیکه میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.
4 - چاشنی مناسب برای فلافل میتواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.
منبع: azweb