مواد مورد نیاز جهت تهیه عدس پلو
برنج :3 پیمانه
عدس :یک و نیم پیمانه
گوشت چرخ کرده :300 گرم
پیاز داغ نگینی خرد شده:5 ق غ
کشمش پلویی :1 پیمانه
خرما :200 گرم
دارچین:2 قاشق غ
نمک ، روغن و زعفران آب کرده :به میزان لازم
طرز تهیه کامل عدس پلو مجلسی
برنجها و عدسها را بشورید و اجازه دهید تا چند ساعت خیس بخورند.
برای شروع کار بهتر است 2 قابلمه پر از آب کنید تا بجوش بیاید. یکی برای برنج و دیگری برای پخت عدس .
سپس 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ را با گوشت چرخ کرده مخلوط میکنیم و بر روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا گوشت با پیاز تفت داده شود و آب گوشت جمع شود و بعد با یک پیمانه آب در داخل گوشت اجازه میدهیم تا گوشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزد.و بعد کمیدارچین و زعفران دم کرده را هم به گوشت اضافه میکنیم.
در مرحله بعد با 3 قاشق غذاخوری دیگر پیاز داغها کشمش شسته شده را اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم . کشمش هم نباید زیاد تفت داده شود. در حین تفت دادن هم میتوانید کمیدارچین به آنها اضافه کنید.
خرماها را هم از هسته در بیاورید و در 1 قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.
در یک قابلمه آب جوش عدسها را بریزید تا نیم پز شوند و در یک قابلمه دیگر آب جوش برنجهای شسته شده را بریزید.
آب عدس را بعد از نیم پز شدن جدا کنید و به برنج در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید و بعد از نیم پز شده برنج در داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود.
در قابلمهای که میخواهید برنج را دم کنید ته دیگ مورد نظرتان را با کمیروغن بچینید و و برنج و عدس مخلوط شده را با کف گیر وارد قابلمه کنید و حرارت را کمیزیاد کنید تا برنج بخار کند و بعد که برنج دم کشید حرارت را کم کنید و دم کنی روی ن قرار دهید تا 45 دقیقه که پلو بپزد.
هنگامیکه برنج آماده شد روی برنج را با گوشت چرخ کرده ، خرما و کشمش آماده شده تریین کنید. و برای عزیزانتان صرف کنید.
همچنین بخوانید:
نکات طلایی در تهیه عدس پلو
از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلو شما خوشرنگ و خوشمزه شود.
با استفاده از پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی زهم آن را میگیرد و عدس پلو را خوشمزه تر میکنید.
برای تزیین عدس پلو از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز استفاده کنید.
اگر بخواهید عدس پلو را بدون گوشت،تهیه کنید باید مراحل تهیه مایه گوشت را حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
برای تهیه عدس پلو با مرغ، باید ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، مقداری نمک ، فلفل و زعفران بپزید. و بعد استخوانهای آن را خارج کرده و مرغ را ریش و ریش کنید و به همراه عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش شده ، دم کنید.
میزان عدس را بر طبق ذائقه تان میتوانید کم و یا زیاد کنید.
منبع: cook1